Helpdesk 085 130 15 35
Karin Drescher
’Mijn kinderen hebben genoten die dag en wi...’ > Lees meer

Samenwerking met de overheid

De vrijwilligers die via HiP aan de slag gaan, zijn actieve mensen die graag hun gaven en talenten willen inzetten voor hun naasten. Zo vormen zij een informeel steunnetwerk.

Hulpbehoevende burgers kunnen rechtstreeks contact opnemen met HiP. De drempel voor het vragen van hulp is laag, wat mogelijkheden biedt om een nieuwe groep hulpvragers te bereiken. HiP bevordert de zelfredzaamheid van deze groep door navraag te doen naar het bestaande sociale netwerk. Pas bij het ontbreken daarvan wordt een beroep gedaan op de vrijwilligers.

Door onze wijkgerichte aanpak neemt de sociale samenhang en leefbaarheid ter plaatse toe. Mensen zonder sociaal netwerk worden opgenomen in de gemeenschap, zodat ze weer aan het maatschappelijk verkeer kunnen deelnemen en waar nodig gekoppeld kunnen worden aan de lokale zorginfrastructuur.