Even voorstellen

Even voorstellen Sinds het voorjaar van 2017 is Dick Schinkelshoek bestuurslid van Stichting HiP. Tijd voor een kennismaking!

Wie is Dick Schinkelshoek?
Ik ben 36 jaar, en getrouwd met Esther. We hebben drie kinderen van 9, 6 en 1. We wonen sinds een paar jaar in Veenendaal, maar ik kom uit het westen van het land. Wij zijn lid van de hervormde gemeente (PKN), hier in Veenendaal.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben sinds 2013 eindredacteur bij het Nederlands Dagblad. Een eindredacteur bepaalt - in samenspraak met de hoofdredacteur - hoe de krant van de dag erop eruit gaat zien, wie welk artikel gaat schrijven, wat op de voorpagina komt, enzovoorts. Ook schrijf ik nog geregeld zelf achtergrondverhalen en commentaren. Voor 2013 was ik schrijvend redacteur bij dezelfde krant en tegelijk gemeentepredikant in het Betuwse dorpje Zoelen. Ik heb theologie gestudeerd in Utrecht, en ga nog steeds geregeld voor in kerkdiensten - vooral binnen de Protestantse Kerk maar dat hoeft niet per se.

Wat spreekt je aan in het werk van Stichting HiP?
Geloven is niet alleen praten of nadenken - iets wat ik graag en veel doe. Maar het is ook ‘doen’. De handen uit de mouwen steken. Het werk bij HiP is zo praktisch - en het is tegelijk zo schrijnend te merken hoeveel vraag er is naar alledaagse hulp door heel veel mensen!

Waarom heb je ‘Ja’ gezegd toen je werd gevraagd als bestuurslid?
Ik ben gevraagd omdat ik theoloog ben (zeg maar: iemand die iets weet over geloof) en journalist (zeg maar: iemand die iets weet van hoe je moet communiceren). Het échte werk bij HiP gebeurt door de vrijwilligers - en door alle coördinatoren. Maar het is ook goed te bedenken vanuit welke overtuiging we dat werk doen. Én om na te denken over hoe je al dat goede werk - samen met het feit dat HiP bestaat - goed voor het voetlicht kunt brengen. Als ik daar iets bij kan betekenen, doe ik dat graag!

10-07-2017