Starten met HiP

Ben je enthousiast over HiP maar zijn we nog niet in jouw plaats actief?

Wij willen enthousiasme om mensen te helpen graag versterken!
Daarom hebben we het starten van een plaatselijk HiP project zo simpel en zo snel mogelijk weten te maken!

We denken graag met je mee en bieden tijdens het opstartproces ondersteuning in de verschillende stappen die genomen moeten worden.

Enthousiast geworden om HiP in jouw woonplaats op te starten?

We nemen graag contact met je op!

Wat is er nodig om te starten met HiP in jouw woonplaats?

Fase 1
Verkenningsfase

Zijn er voldoende potentiële hulpvragen?
Richt je op een woonplaats met minimaal 25.000 inwoners.

Zijn er voldoende potentiële hulpbieders?
Je kunt al starten als je één kerk, organisatie of studentenvereniging hebt die mee wil doen.
Fase 2
Startupfase

Starten met ondersteuning vanuit HiP Nederland
Je kunt nu direct beginnen met het werven van hulpbieders en hulpvragen. HiP Nederland ondersteunt je met de rest.

Voor €500,- is de startfase een periode waarin tegen lage kosten en inspanning geproefd kan worden of HiP in jouw wijk of woonplaats levensvatbaar is.

#3 jaar!
Fase 2 is een ideale manier om eenvoudig te starten met HiP. Je kunt maximaal 3 jaar in deze start up fase werken.

HiP zorgt voor:
- Bemiddeling hulpvragen via landelijke helpdesk
- HiP app voor hulpbieders
- Promotiemateriaal
- Website (pagina)
- Facebookpagina

#Dankjewel
Dankzij de medewerking van diverse fondsen kunnen we samen met jou HiP in jouw woonplaats opstarten!

Samen met HiP Nederland ga je de volgende uitdagingen aan:
- Tenminste 3 kerken, organisaties of studentenverenigingen vinden die mee willen doen
- Toewerken naar een lokaal bestuur
- Een lokale helpdesk opzetten
- Financiën genereren om het lokale HiP project te financieren
Fase 3
Lokale fase

Lokale organisatie
In fase 3 ben je doorgegroeid naar een zelfstandige stichting waar hulpvragen lokaal bemiddelt worden.

Zo zorg je voor:
- Meer lokale betrokkenheid van de vrijwilligers
- Kortere lijnen met de deelnemende kerken, organisaties en studentenverenigingen
- Meer maatwerk en snelheid bij het bieden van hulp

Contributie
In fase 3 betaal je jaarlijks contributie aan HiP Nederland voor gebruik van database en ondersteuning. HiP biedt ook begeleiding bij het aanvragen van startfinanciering.

De contributie wordt op basis van het aantal inwoners in je woonplaats bepaald.